ЕК представи пакет от мерки за развитието на изкуствен интелект 

...
ЕК представи пакет от мерки за развитието на изкуствен интелект 
Коментари Харесай

ЕК представи пакет от мерки за развитието на изкуствен интелект

ЕК показа пакет от ограничения за развиването на неестествен интелект  с отчитането на полезностите и разпоредбите на Европейски Съюз. В известие на комисията се отбелязва, че през декември бе реализирано политическо съглашение за европейско законодателство за ИИ и това ще бъде първият изчерпателен закон в света в тази област.

Предложените през днешния ден ограничения включват придобиване, осъвременяване и потребление на суперкомпютри, основани за ИИ, с цел да се открие опция за бързо самообразование на машините и образование на огромни модели на ИИ с общо предопределение. Комисията предлага да бъде улеснен достъпът до тези суперкомпютри и планува да обособи собствен отдел за развиване на политиката в региона на ИИ, който да следи и приложението на новото законодателство.

Европейска комисия планува да поддържа развиването на ИИ със средствата от бюджета за обучение и цифровизация, като общите частни и бюджетни вложения доближат към 4 милиарда евро до 2027 година. Предложенията включват опцията за развиване на европейска инфраструктура в езиковите технологии, с цел да се преодолее дефицитът на данни за европейските езици за образование на решения с ИИ, се показва в известието.

Комисията показва очакване отсега нататък ИИ да бъде употребен в това число при ръководството на придвижването в градовете и обработката на отпадъците. Предстои Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз да оценят предложенията на комисията, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР